Наверх
Язык интерфейса
Новости футболаСписок новостей

В Кубке Азии U-23 определится соперник Украины по Олимпиаде 2024

Упс!
09.04.24, 09:31
20 березня Україна дізналася суперників на футбольному турнірі Олімпіади-2024. Перебуваючи в четвертому кошику, вона отримала в опоненти по групі В Аргентину, Марокко та третю команду Азії. Свої матчі квартету синьо-жовті проведуть 24, 27 й 30 липня.
Першим суперником української команди в поєдинку, який відбудеться 24 липня в Ліоні, стане третя команда Азії. Вона визначиться за підсумками Кубку Азії 2024 серед команд U-23 в Катарі. Переможець цього турніру стане відомий 3 травня в Ер-Раяні, а за день до того в м.Доха будуть розіграні бронзові медалі. Їх володар і матиме статус першого олімпійського опонента України у футбольній історії.
У Кубку Азії U-23, який стартує 15 квітня, виступатимуть 16 збірних:
З однією з цих команд, Японією, підопічні Руслана Ротаня провели в березні товариський матч, поступившись з рахунком 0:2.
Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім – чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).
Минулого літа, перемігши Францію (3:1) у чвертьфінальному матчі Євро-2023 U-21 і здобувши путівку до півфіналу, українська команда досягла історичного успіху – виборола для країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Разом з Україною ліцензії на літні Ігри-2024 від Європи в цій дисципліні через молодіжне Євро-2023 здобули збірні Іспанії та Ізраїлю.
На сьогодні відомі вже 12 учасників чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024, які змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.
Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція – як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три – Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три – Азію (стануть відомі до 3 травня), дві – Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві – зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна – Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.
Олімпіада-2024. Чоловічий футбольний турнір
Календар групи В
1-й тур, 24.07.2024
2-й тур, 27.07.2024
3-й тур, 30.07.2024
Час початку матчів – київський.
Дві найкращі команди групи В за сіткою виходять на представників групи А.

Комментарии (0)
Чтобы добавить комментарий, пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь

Комментариев пока нет
На главную